„Ştiinţa puţină îi face pe oameni pretenţioşi, în timp ce ştiinţa multă îi face modeşti: aşa cum spicele goale îşi înalţă spre cer capetele lor trufaşe, în timp ce spicele pline se apleacă spre pământ sub greutatea lor.”

 Leonardo da Vinci

     Argument

 

      Există o conexiune clară şi uşor observabilă între fizică şi informatică.

     Se poate spune că fizica şi cunoaşterea din ce în ce mai avansată a proprietăţilor fizicii a dus la apariţia şi dezvoltarea progresivă a informaticii. Computerul personal a devenit posibil de realizat datorită microcipului care conţine zeci de mii de componente electronice pe o suprafaţă foarte mică. Dar totodată şi informatica a avut un rol principal în dezvoltarea cunoştintelor fizice, uşurând foarte mult calculul şi putând să simuleze fenomene fizice.

     Acesta a fost un argument forte pentru iniţierea unei reviste de fizică şi informatică. Nu este deloc simplu să realizezi o astfel de revistă pe care s-o citească ceilalţi şi, mai mult decât atât, să le şi placă. Încercăm să va provocăm pe toţi la un „duel” al minţilor.

     Pentru a face o selecţie corectă a materialelor publicate, astfel încât să fie „aşteptat” cu nerăbdare numărul următor, am ţinut cont că trebuiesc îndeplinite câteva condiţii: accesibilitate, atractivitate, design..... Veţi găsi umor, curiozităţi din lumea ştiinţei, crâmpeie din istorie, informaţii despre numere, astrologie şi astronomie, programare etc. Problemele care ţin de domeniul perspicacităţii îşi vor atinge scopul dacă veţi petrece o parte din timpul liber găsind calea adevărului într-un labirint spiritual.

     Aşteptăm, pentru numerele viitoare, mai mulţi colaboratori cu idei şi materiale inedite!

Revista ROGVAIV

Nr.1/2012



Redactori:

Simona Codreanu

Cristina Buzatu

Teli Domunte

Cristina Acatrinei

Valentin Sorta

Carmen Ianoș