Limba engleză

Profesori

MARIANA BERECZKI - profesor gr. I

ADRIANA CONSTANTIN - profesor gr. II

MIOARA JIPA - profesor gr. I

MAGDALENA VELICU - profesor gr. I

 

Summer Jobs Advertisements

  During a truly creative and outstanding activity, the students from class XI G ingeniously created captivating advertisements for summer jobs. Whoever student is interested in gaining invaluable work and life experience and in earning extra pocket money, do not hesitate to apply!

1. YouTube Red - Anca+Stefania
3. Delight Gourmet - Alina+Maria
5. Happy Turkey - Andreea L+Adelina
6. Kindergarten - Bianca
7. Babysitting - Denisa+Oana
8. Beauty Salon - Paula+Bogdan

Activitate Cerc Pedagogic - 25 noiembrie 2015

  IMG_0368.JPG IMG_0371.JPG IMG_0372.JPG IMG_0373.JPG IMG_0374.JPG IMG_0375.JPG IMG_0376.JPG IMG_0377.JPG

In data de 25 noiembrie 2015 la Colegiul National “Grigore Moisil” a avut loc Cercul Pedagogic al profesorilor de limba engleza ce predau la liceu, in cadrul caruia doamna profesoara Magdalena Maria Velicu a sustinut o lectie demonstrativa cu titlul “Wealth and Success”, avand drept actori principali elevi de la clasele a XI-a E, a XI-a C, a XI-a F si a XI-a A. Tema intalnirii a fost “Improving communication skills with a view to the Baccalaureat exam” (imbunatatirea abilitatilor de comunicare in limba engleza in vederea sustinerii examenului de competente lingvistice). Pornind de la niste expresii deja studiate la clasa din sfera “Money and success” pe care elevii le-au recapitulat pornind de la exercitii de vocabular, acestia au fost incurajati sa le foloseasca in mod liber in diferite contexte cum ar fi, de exemplu, crearea unei povesti de viata de succes avand drept morala faptul ca banii nu reprezinta totul in viata si cu ei nu poti cumpara ceea ce conteaza cu adevarat cum ar fi familia sau prietenii. Activitatea s-a intitulat “Mr & Mrs Moneybags” si a fost realizata de Chesca Paul de la clasa a XI-a F si Lungu Daria de la clasa a XI-a C. In continuarea lectiei, ideea ca banii si bunurile materiale nu reprezinta o cale spre fericire a fost sustinuta si de elevele Mazilu Ana, Chelmus Madalina si Manea Alexandra de la clasa a XI-a E care au realizat o sceneta amuzanta pe aceasta tema, concluzionand ca adevarata bogatie vine din interior. Partea a doua a lectiei s-a referit la ideea de succes si la legatura dintre succes si bani. Pornind de la expresii despre succes care, le fel ca si cele despre bani, au fost distribuite elevilor si invitatilor pe fise de lucru, elevele Andreotti Iulia din clasa a XI-a E, Ioana Ciuca, Teodora Zahiu si Petrea Roxana din clasa a XI-a C au avut sarcina de a comenta citate la alegere pe tema succesului, (citate ce apar pe biletele de bacalaureat la subiectul III), raspunzand la intrebarea: Ce inseamna cu adevarat succesul si care sunt “ingredientele” care contribuie la crearea unei retete a succesului in viata? De asemeni, eleva Ana Maria Nemtanu de la clasa a XI-a A a completat ideile antevorbitorilor sai, comentand concepte cum ar fi “aiming high” si “think big”, fiecare litera din cele doua cuvinte reprezentand un element decisiv care contribuie la realizarea unei retete perfecte a succesului. In final, prof. Magdalena Velicu a concluzionat, indemnand elevii sa indrazneasca sa viseze, sa aiba curaj sa-si urmareasca idealurile in viata, sa fie perseverenti in tot ceea ce fac si sa nu se fereasca de greseli intrucat ele reprezinta drumul spre succes, in acelasi timp reamintindu-le cuvintele scriitorului American Mark Twain: “The dictionary is the only place where success comes before work” (dictionarul este singurul loc unde succesul vine inaintea muncii”)

Prezentul raport de activitate a fost întocmit pe baza rapoartelor membrilor catedrei de limbi moderne, precum şi în baza datelor statistice furnizate de compartimentul secretariat, referindu-se la perioada septembrie 2013- iunie 2014. 

Activitatea la nivelul catedrei de limbi moderne s-a desfăşurat în conformitate cu planurile manageriale. Astfel, s-au aplicat teste predictive la toate clasele, s-au întocmit planificarile în concordanţă cu rezultatele înregistrate la acestea, s-au organizat, la nivel de clasă şi şcoala, simulari si activitati suplimentare in vederea obtinerii unor bune rezultate la examenele de competenta lingvistica.         

Proiectarea unităţilor de învatare s-a făcut în concordanţă cu programele şcolare în vigoare. În lecţiile desfăşurate la clasă, profesorii au aplicat tehnici de implicare individuală sau în grup a elevilor, lucrul în perechi sau în grupuri mici, care au condus la participarea efectivă a tuturor elevilor la activităţile desfăşurate, aceştia dobândind capacităţi de cooperare, de sprijin şi colaborare, de primire şi asumare de sarcini, de lucru în echipă, de respectare a unor reguli stabilite, de asumare a răspunderii individuale şi colective, a iniţiativei.

1.  ACTIVITĂŢI ŞCOLARE 

A.  ACTIVITĂŢI DIDACTICE ( numai pentru cadrele didactice ):

 • Întocmirea planificărilor anuale / semestriale
 • Elaborarea planurilor de lecţii / proiectelor didactice
 • Elaborarea testelor de evaluare (initiale, predictive, sumative, finale )
 • Elaborarea fişelor de lucru ( pe clase, pe nivel de performanţă vizat )
 • Elaborarea de propuneri subiecte pentru olimpiada de limba engleza, faza locala si judeteana; participarea cadrelor didactice la evaluarea lucrarilor scrise olimpiada, atat la faza locala cat si la cea judeteana
 • Programarea consultaţiilor cu elevii si a sedintelor de pregatire pentru examenul de Bacalaureat
 • Coordonarea elevilor pentru olimpiada de limba engleza, precum si pentru pretestarile si simularile Cambridge si IELTS desfasurate in scoala
 • Desfăşurarea şedinţelor de catedră si cerc

 

B.  ACTIVITĂŢI ŞCOLARE PENTRU ELEVI
1) Olimpiada de lb. engleză  - faza locală – ianuarie 2014;

 • faza judeţeană - 1 martie 2014, unde s-au obţinut următoarele premii şi menţiuni:                               
  • Premiul I: - Păduraru Andreea (clasa a X-a A),
  • Premiul II: Cervicescu Ana-Maria (IXG), Marinescu Alina (IXG), Zaharia Teodor (IXG);
  • Premiul III: Prisacariu Robert (XF)
  • Menţiuni: Drăgoi Daria (clasa a X-a A), Iordache Gabriel (IXG), Roman Adelina (XE)

2) Elaborat scrisori de recomandare elevilor ce au aplicat la facultăţi în străinătate, de exemplu: Gheorghe Arthur (XIIE), Marin Andreea (XIIE), Sandu Iulia (XIIE), Chicaroş Victoria (XIIE), Chiriac Victor (XIIE), Martin Carina (XIIE), Huluţă Teodora (XIIE).

3) Certificatul de competenţe lingvistice, sesiunea mai 2014- clasa  a XII-a F  filologie engleza intensiv ,coordonatori prof. Velicu Magdalena şi prof. Guţu Oana şi clasa a XII-a E Ştiinţe Sociale engleză intensiv – coord. Prof. Velicu Magdalena şi Bereczki Mariana. În urma sustinerii probei, toti elevii au promovat cu note de 9 şi10 ,  facand o impresie frumoasa comisiei.

4)  Elevii colegiului nostru au obtinut Certificate CAMBRIDGE  sau IELTS în urma susţinerii examenelor pe parcursul anului şcolar 2013-2014:

 • Gheorghe Arthur-Mihai (XII E) - IELTS
 • Marin Andreea (XII E) - IELTS
 • Hirjanu Ioana Diana - IELTS (overall band score 7.00)
 • Ferent Andreea Celina – CAE (grade C)
 • Tulpan Crina Elena - IELTS
 • Avel Catalina – IELTS

5) La examenul de BACALAUREAT, sesiunea iunie 2014, toţi elevii au obţinut calificative foarte bune -  B2, respectiv B1, la tóate cele 4 competente: “writing, reading, speaking, listening”.

6) In intervalul 16-18 iulie 2014,  catedra de limba engleza a desfasurat testarea elevilor de clasa a IX-a –specializarea ştiinţe ale naturii, engleza intensiv, elaborand subiectele de specialitate si participand in calitate de evaluatori la examinarea acestora, atat la proba scrisa, cat si la cea orala.

7) Cursul de cultura si civilizatie americana la clasa a XII-a F bilingv engleza a fost condus de d.na prof. Velicu Magdalena, dupa o programa conceputa si realizata personal.

8) Concursul de creativitate şi monologuri ‘Speak Out” – faza pe şcoală – 14 febr. 2014, faza judeţeană – 16 martie 2014. La etapa judeţeană s-au obţinut următoarele rezultate:

 • Giurgea Victoria (cl. a XII-a D) – premiul II;
 • Marinescu Alina – premiul III;
 • Zaharia Teodor – menţiune.

9) În cadrul programului Şcoala Altfel s-au organizat activităţi cu elevii, precum:“Profesor pentru o zi” (sustinerea unei lectii in limba engleza), vizionare de film cu subtitrare in limba engleza, discuţii pe teme de carier1 şi orientare profesională etc.

10) Organizarea şi coordonarea Spectacolului de Crăciun “Grinch Fură Crăciunul”-cl.a XII-a E, 20.12.2013, Casa de Cultură

2.   CURSURI / ACTIVITĂŢI  DE PERFECŢIONARE /FORMARE ( de scurtă / lungă durată ; în specialitate / specialităţi înrudite):

 • Cerc Pedagogic – C.N. “Nadia Comăneci” – 19.02.2014
 • Seminar Cambridge - CAE – British Council Iaşi – 21 noiembrie 2013;
 • Curs formator / evaluator IELTS – organizat de Consiliul Britanic Bucureşti, liceu gazdă C.N. “Gh.Vrânceanu” Bacău
 • Cursul “Competente cheie, comune mai multor ocupatii –competente sociale si civice”, curs autorizat ANC, desfasurat in perioada 22-24 noiembrie 2013, in cadrul proiectului “Dezvoltarea capacitatii organizatiilor non-guvernamentale de a se implica activ in eficientizarea sectorului public”, cu examen final in data de 3 decembrie 2013.
 • Programul de formare continuă “Laborator didactic. Tehnici de asigurare a succesului şcolar”, organizat de CCD Bacău, avizat de M.E.N.

3.  ACTIVITATI DESFĂŞURATE ÎN COLABORARE CU ALTE INSTITUŢII

 • Activităţi desfăşurate în colaborare cu Centrul Rezidenţial “Alexandra”, Oneşti
 • Colaborarea cu British Council prin organizarea de Simulări Cambridge si IELTS,  premergătoare examenelor de Engleză Generală susţinute în centre universitare, precum Bucureşti, Iaşi, Braşov.
 • Colaborarea cu Asociaţia Club ROTARY Oneşti, cu Casa de Cultură şi Primăria Oneşti în organizarea următoarelor activităţi:
  • Spectacol de teatru “Fraţii Karamazov” – 20.03.2014
  • “Promenada Inimilor” – 29.09.2013
  • Cupa Rotary la tenis de masă – 5-6.10.2013
  • Training “Inspiring Leadership through Emotional Intelligence”, organizat de Asociaţia “Youth Evolution to Success” – 25.05.2013, Bacău
  • Proiect “Proruralis” – eleva Abărboaei Denisa (IX C)