13.8 C
Onești
mai 31, 2023

Anunț privind relansarea concursului de selecție a cadrelor didactice pentru participarea la cursuri de formare

Anunț privind relansarea concursului de selecție a elevilor la mobilitățile transnaționale și activitățile proiectului Erasmus +KA229

Dimensiunea europeană a școlii și valorile moral – spirituale ale educației în Uniunea Europeană

Dimensiunea europeană este o dimensiune-cheie a managementului și leadershipului educațional și este inclusă în planul de dezvoltare instituțională pentru creșterea standardelor calitative ale educației formale, informale și non-formale oferite de școala noastră.

În perioada 2016 – 2019, Colegiul Național “Grigore Moisil” Onești desfășoară proiectul ERASMUS KA2 – Europa: ti vedo e ti vivo”, în parteneriat cu școli din Italia, Franța, Spania, Grecia și alte două instituții de prestigiu la nivel european: European University Institute și Opera di Santa Croce onlus din Florența.

Aplicantul proiectului este RETE ERASMUS+, o rețea de școli florentine formată din IISS Peano (coordonatorul general al proiectului), I.C. Compagni-Carducci si I.C. Botticelli. Școlile partenere în proiect sunt: Liceo Scientifico Castelnuovo si Liceo Machiavelli (Italia), Lycée André Malraux (Franta), Colegiul National „Grigore Moisil” Onești (România), Instituto de Educaciόn Secundaria Serpis (Spania) și Zanneio Protypo Peiramatiko Gymnasio (Grecia)

Colegiul Național “Grigore Moisil” Onești a fost gazdă pentru următoarele trei activități din agenda proiectului:

Mai 2017: Laboratorul de cercetare pentru profesori (3rd Training Activities for Teachers)

Septembrie 2017: Întâlnirea de management de proiect (3rd Transnational Meeting)

Martie 2018: Laboratorul de cercetare pentru elevi (3rd Training Activities for Students)

Întâlnirile transnaționale de management și laboratoarele de cercetare pentru profesori şi elevi sunt activităţile cadru ale acestui proiect Erasmus+ de parteneriat strategic,  în scopul cooperării pentru inovație în educație și schimb de bune practici în toate țările partenere, lucrul în echipǎ pentru definirea valorilor europene şi transpunerea pedagogicǎ a conceptelor cheie care stau la baza construcţiei Uniunii Europene (pace, democrație, libertate, dialog, egalitate, solidaritate, secularism), pentru promovarea cetăţeniei culturale europene, precum și pentru dezvoltarea abilitǎţilor de documentare şi cercetare ale profesorilor şi elevilor.

 Filmul de prezentare a proiectului:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=n024g5_T444

Articole de presă:

https://www.desteptarea.ro/cetatenie-culturala-europeana-proiect-erasmus-la-colegiul-national-grigore-moisil-onesti

http://www.onestiexpres.ro/rezultatele-de-succes-ale-laboratorului-de-cercetare-didactica-de-la-onesti.html