Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/moisilonesti/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Centrul de Excelenţă în Tehnologia Informației în parteneriat cu Japonia - COLEGIUL NAŢIONAL „GRIGORE MOISIL” ONEŞTI
28.8 C
Onești
iunie 19, 2024

Colegiul Național „GRIGORE MOISIL” din Onești – Centru de Excelenţă în Tehnologia Informației în parteneriat cu Japonia

La sfârșitul lunii decembrie 2017, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a aprobat criteriile de selecție a liceelor ce pot deveni Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei (CETI). Această acțiune face parte dintr-un proiect amplu, denumit „Promovarea şi susţinerea excelenţei în educaţie prin dezvoltarea competenţelor în disciplina Tehnologia Informaţiei” și care este derulat cu sprijinul Guvernului Japoniei.

”Proiectul are ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a elevilor din clasele IX–XIII capabili de performanţe înalte (profil matematică – informatică), prin înfiinţarea şi operaţionalizarea a 60 de Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei”, se precizează într-un comunicat de presă al MEN.

Prin acest proiect, fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante şi o tablă interactivă. Fiecare unitate școlară participantă la proiect trebuie să asigure condiţii optime pentru funcţionarea acestor centre, prin care își asumă un program deschis de cel puţin 10 ore/săptămână adresat copiilor din comunitate interesaţi să participe la activităţi, pe o durată de cel puţin doi ani de la data punerii în funcţiune a centrului.

În cadrul programului, partenerul din Japonia va asigura pregătirea și formarea a 10 profesori la nivel local care vor fi considerați persoane-resursă și care vor realiza activităţi de pregătire cu propriii elevi, pe baza cunoştinţelor asimilate în cadrul programului de instruire.

Proiectul se va desfășura după modelul japonez de a preda această disciplină și are la bază necesitatea înfiinţării în ţara noastră a unor licee – CETI care să ofere elevilor o pregătire avansată, calificată şi centrată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, respectiv pe stimularea creativităţii.

Astfel, Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Onești a fost selectat pentru a deveni Centru de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei în cea de a doua fază a proiectului și se numără printre cele 13 de unităţi şcolare selectate la nivel național, ca urmare a evaluării documentaţiei transmise de ISJ Bacău.

Așa cum părintele instituției de prestigiu, matematicianul și informaticianul Grigore C. Moisil anticipa excelența prin complexa sa personalitate acum mai bine de 60 de ani, în epoca incipientă a ceea ce urma să devină marea revoluție tehnologică, sub atenta sa grijă spirituală, elevii colegiului nostru  au purtat flacăra performanței. An de an, prin rezultate notabile la olimpiadele naționale și internaționale la informatică, TIC,  matematică și fizică, ei au confirmat meritele educației moisiliste ce a vegheat peste timp la formarea lor ca viitoare personalități prestigioase în domenii științifice dintre cele mai diverse.

Așadar, statutul de Centru de Excelență, câștigat în această competiție devine o verigă importantă pentru continuarea tradiției intelectuale clădite de-a lungul timpului și care, cu siguranță, va continua să contureze imaginea și realitatea unei educații de calitate, crezul Colegiului Național „Grigore Moisil”.

Director,

prof. Mărioara Brescan

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download