ianuarie 24, 2020

LUNGU VALERIAN-SORIN– profesor dr. gr. I (Logică şi argumentare, Filosofie)

NEAGOE LIVIU – profesor dr. definitiv (Sociologie)

POPESCU GABRIELA – profesor debutant ( Educație antreprenorială)

ROMANDAȘ CRISTINA – profesor gr. I (Psihologie)

ZAMFIR ALINA – profesor gr. I (Filosofie)

Pr. GROZESCU ANDREI– profesor gr. II (Religie ortodoxă)

Pr. JUPENSCHI CONSTANTIN-CORNEL– profesor gr. I (Religie ortodoxă)

SCRIPCARU CRISTIAN– profesor gr. I (Religie catolică)

CONCURSUL DE DESENE „ECONOMIA VĂZUTĂ DE MINE”

Rezultatele concursului

20160421_113451.jpg20160421_113509.jpg20160421_113515.jpg20160421_113522.jpg20160421_113535.jpg

CONCURSUL „ȘI EU VOI FI ÎNTREPRINZĂTOR”

În perioada 12-14 mai 2016, elevii colegiului nostru au participat la ultima activitate programată în acest an școlar, în cadrul Acordului de parteneriat încheiat cu Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța.

Activitatea a propus participarea la concursul „Și eu voi fi întreprinzător” (planuri de afaceri), vizitarea școlii, a orașelor Constanța și Mamaia și întalniri cu voluntarii liceului.

Concursul interjudețean de planuri de afaceri a reunit șapte județe.  Juriul a fost foarte exigent. Elevii nostri au obținut Mențiunea I și îi felicităm. Este vorba de elevele : Aghigioaei Melisa-Elena, Cercel Andreea, Constăndoiu Emelina Ștefania, Sterpu Oana Emilia, din clasa a XI-a E, care au prezentat afacerea societății “MEEA Games” cu obiectul de activitate – jocuri recreative.

 

Gazdele au fost foarte ospitaliere, ne-am simțit bine și ne-am “încărcat bateriile“ pentru ultima lună de școală. Mulțumim domnului profesor Victor Mihalașcu, “sufletul viu” al acestei acțiuni, conducerii școlii, voluntarilor și celorlalți parteneri pentru reușita activității.

Valorile parteneriatului au fost fructificate din plin și așteptăm noi provocări în anul școlar viitor. Totul depinde de noi, elevi și profesori, să dorim, să vrem, să putem. Noi ne conducem după afirmația lui Nietzsche potrivit căreia “În viață nu există eșecuri, există doar lecții“.

Vacanță plăcută!

A confirmat profesor DuțaSburlan

 

În urma acestei experiențe, noi, elevele participante am rămas cu amintiri de neuitat. Aceasta a fost o experiență inedită, pe care am dori să o repetăm. Am cunoscut oameni noi, am socializat și ne-am dezvoltat capacitățile de comunicare si relaționare. Ne-am exersat competența de a susține un discurs în fața unui public și ne-am demonstrat abilitățile antreprenoriale. Considerăm că acestea sunt activități prielnice pentru dezvoltarea personală.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată si pentru posibilitatea oferită. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au susținut și instruit cu măiestrie pentru a ajunge la rezultatele mult așteptate. Multumiri domnului professor Sorta Gheorghe pentru sprijinul financiar acordat, fara de care nu am fi putut beneficia de aceasta oportunitate din activitatea noastra.

Considerăm ca această mini vacanță a fost un factor moralizator care ne-a pregătit pentru cea mai încărcată perioadă a semestrului.

Cu stimă și respect,

Elevele clasei a XI-a E

Aghigioaei Melisa-Elena

Cercel Andreea

Constăndoiu Emelina Ștefania

Sterpu Oana Emilia

20160512_081001.jpg20160513_123500.jpg20160513_125317.jpg

EXPOZIȚIE DE DESENE RELIGIOASE CU TEMA „PĂCATUL, UNEALTA DIAVOLULUI”

Cu ocazia postului Mare, în timpul căruia conștientizăm și ne luptăm cu păcatul mai mult ca oricând, Părintele Profesor de Religie Ortodoxă Purcaru Ionatan și doamna Profesor de Desen Taulescu Carmen-Cătălina au colaborat cu elevii Colegiului Național „Grigore Moisil” de la clasele a IX-a E, a IX-a F, a IX-a B, a X-a B și a X-a A: Cîsu Ioana-Miruna, Clopotaru Bianca, Amagdei Radu-Ștefan, Lăzărel Andrei, Tiron George-Dănuț, Plăcintă Adrian-Ștefan, Zaharia Bianca-Elena, Anton Alexandru-Gabriel, Mazilu Cristina-Iulia, Vîlcu Ionuț-Rareș, Gavril Bianca-Denisa, Moraru Gianina-Elena, Moraru Paula-Ioana, Roman Mădălina  în crearea unei expoziții de desene religioase cu tema „Păcatul, unealta diavolului”.

IMG_0421.JPGIMG_0426.JPGIMG_0428.JPGIMG_0439.JPGIMG_0440.JPGIMG_0446.JPGIMG_0447.JPGIMG_0450.JPGIMG_0451.JPGIMG_0452.JPGIMG_0456.JPGIMG_0469.JPGx1.JPGx2.JPGx3.JPGx4.JPGx5.JPGx6.JPGx7.JPGx8.JPGx9.JPG

EXPOZIȚIE DE DESENE RELIGIOASE CU TEMA „PĂCATUL, UNEALTA DIAVOLULUI”

Cu ocazia postului Mare, în timpul căruia conștientizăm și ne luptăm cu păcatul mai mult ca oricând, Părintele Profesor de Religie Ortodoxă Purcaru Ionatan și doamna Profesor de Desen Taulescu Carmen-Cătălina au colaborat cu elevii Colegiului Național „Grigore Moisil” de la clasele a IX-a E, a IX-a F, a IX-a B, a X-a B și a X-a A: Cîsu Ioana-Miruna, Clopotaru Bianca, Amagdei Radu-Ștefan, Lăzărel Andrei, Tiron George-Dănuț, Plăcintă Adrian-Ștefan, Zaharia Bianca-Elena, Anton Alexandru-Gabriel, Mazilu Cristina-Iulia, Vîlcu Ionuț-Rareș, Gavril Bianca-Denisa, Moraru Gianina-Elena, Moraru Paula-Ioana, Roman Mădălina  în crearea unei expoziții de desene religioase cu tema „Păcatul, unealta diavolului”.

IMG_0421.JPGIMG_0426.JPGIMG_0428.JPGIMG_0439.JPGIMG_0440.JPGIMG_0446.JPGIMG_0447.JPGIMG_0450.JPGIMG_0451.JPGIMG_0452.JPGIMG_0456.JPGIMG_0469.JPGx1.JPGx2.JPGx3.JPGx4.JPGx5.JPGx6.JPGx7.JPGx8.JPGx9.JPG

A ÎNCEPUT PROGRAMUL ACORDULUI DE PARTENERIAT CU LICEUL TEORETIC „OVIDIUS” CONSTANȚA

Unul dintre acordurile de parteneriat, încheiat de liceul nostru, îl constituie cel cu Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța.

Vineri, 13 .11.2015, programul a început cu o dezbatere, în direct, pe tema „Parlamentul României propune o lege care să interzică operațiile”.

Arbitrul dezbaterii a fost profesor – doctor Lungu Valerian Sorin.

Cele două echipe, parlamentul și opoziția, au încercat cu argumente puternice să câștige „lupta”.

Domnul profesor Lungu Valerian Sorin a declarat învingătoare opoziția, reprezentată de echipa constănțeană.

Îi felicităm pe elevi pentru prestația lor deosebită în cadrul dezbaterii.

Mulțumim, de asemenea, domnului profesor Mihalașcu Victor și direcțiunii celor două licee pentru facilitarea deschiderii unor noi căi de comunicare între elevi și profesori.

În programul de parteneriat mai menționăm:

  1. Participarea la concursul de desene, „Economia văzută de mine” – în săptămâna „Școala altfel”, organizat de C.N. „Grigore Moisil” Onești.
  2. Participarea la concursul „Cel mai bun plan de afaceri” și concursul de economie (teoretic) „Gândesc economic, deci câștig”, organizat de Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, în luna mai 2016.

A confirmat,

Prof. Sburlan Duța

DSC_0434.JPGDSC_0442.JPGDSC_0486.JPGDSC_0502.JPGDSC_0508.JPGIMAG0097.jpgIMAG0098.jpgIMAG0099.jpgIMAG0101.jpgIMAG0102.jpgIMAG0103.jpgIMAG0104.jpgIMAG0105.jpgIMAG0106.jpgIMAG0107.jpgIMAG0108.jpgIMAG0109.jpgIMAG0110.jpgIMAG0111.jpgIMAG0112.jpg

Catedra de ştiinţe socio-umane şi religie de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Oneşti a avut în anul şcolar 2013 – 2014 următoarea componenţă: profesor doctor Valerian – Sorin Lungu, profesor Duţa Sburlan, profesor psihopedagog Elena-Mioara Turcu, profesor Constantin-Cornel Jupenschi, preot profesor Andrei Grozescu, profesor Anişoara Gal şi profesor Cristian Scripcaru.

Domnul profesor dr. Valerian-Sorin Lungu a predat disciplinele Logică şi argumentare şi Filosofie, doamna profesor Duţa Sburlan a predat ore de Economie şi Educaţie antreprenorială, doamna profesor Elena-Mioara Turcu a predat disciplinele Sociologie şi Psihologie, iar domnul profesor Constantin – Cornel Jupenschi a avut ore de Religie ortodoxă. De asemenea, s-au predat ore de Religie ortodoxă de către preot profesor Andrei Grozescu şi ore de Religie romano-catolică de către doamna profesor Anişoara Gal şi domnul profesor Cristian Scripcaru.

În anul şcolar 2013 – 2014 activităţile din cadrul catedrei s-au desfăşurat în conformitate cu graficul primit de la I.S.J. Bacău. Au avut loc activităţi diverse, cuprinzând prezentarea unor referate (domnul profesor dr. Valerian-Sorin Lungu a prezentat referatele cu tema: Orphismul – cosmogonie, antropogonie şi eshatologie orphică şi Parafonii postmoderniste ale eunostiei miturilor arhaice camuflate, iar domnul profesor Constantin-Cornel Jupenschi a prezentat referatul cu tema: Utilizarea de către Mântuitorul Iisus Hristos a principiului respectării particularităţilor de vârstă şi individuale în Sfânta Evanghelie după Matei), dar şi realizarea unei dezbateri (doamna profesor Duţa Sburlan – Indicatorii economici şi nivelul de trai).

De asemenea, la începutul anului şcolar toţi profesorii din cadrul catedrei au aplicat la clase şi evaluat testele iniţiale, stabilind o serie de măsuri ameliorative acolo unde a fost cazul.

Amintim şi preocuparea profesorilor din cadrul catedrei pentru formarea continuă, lucru constatat din activităţile la care au participat şi din cursurile urmate. Astfel, toţi profesorii din cadrul catedrei au participat la activităţile metodice organizate la nivelul şcolii şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău (comisii metodice, cercuri pedagogice, consilii consultative, comisii speciale organizate la nivel de şcoală sau la nivel judeţean etc.). De asemenea, s-au urmat o serie de cursuri de perfecţionare. Astfel, domnul profesor Constantin-Cornel Jupenschi a urmat cursul de perfecţionare: „Competenţe cheie comune mai multor ocupaţii – Competenţe civice şi sociale” (noiembrie-decembrie 2013).

Un accent deosebit s-a pus pe pregătirea elevilor pentru examene, concursuri şi olimpiade şcolare. De asemenea, membrii catedrei au participat la diferite examene, concursuri şcolare şi olimpiade în calitate de organizatori, coordonatori, însoţitori, evaluatori şi supraveghetori. S-au elaborat şi subiecte pentru diferitele faze ale Olimpiadei.

Dintre elevii participanţi la Olimpiadele şcolare s-au evidenţiat următorii:

a) Filosofie (îndrumător profesor dr. Valerian – Sorin Lungu): Petcu Bogdan, clasa a XII-a F – premiul III la faza judeţeană;

b) Economie (îndrumător profesor Duţa Sburlan): Stoica Georgiana, clasa a XII-a E – premiul III la faza judeţeană;

c) Religie ortodoxă (îndrumător profesor Constantin – Cornel Jupenschi): Turcu Andreea, clasa a IX-a B – premiul I la faza judeţeană şi participare la faza naţională, Burghelea Alina-Mădălina, clasa a X-a C – premiul I la faza judeţeană şi menţiune la faza naţională și Burlacu Vlăduţ-Costin, clasa a XI-a D – premiul I la faza judeţeană şi participare la faza naţională;

d) Religie romano-catolică (îndrumător profesor Gal Anişoara): Burlacu Iulia – menţiune la faza judeţeană.

Nu puteau lipsi participările la diferite concursuri şcolare, unde s-au făcut remarcaţi elevii şcolii noastre. Amintim aici pe eleva Balaban Elena-Lucia, din clasa a XII-a C, câștigătoare a premiului I la concursul naţional „Luminile credinţei” (concurs naţional interdisciplinar religie-istorie-arte plastice-limba și literatura română, Bacău, aprilie-mai 2014).

În privinţa rezultatelor obţinute de elevii şcolii la examenul de Bacalaureat, menţionăm că în sesiunea iunie-iulie 2014, absolvenţii claselor a XII-a care au ales discipline de examen din sfera catedrei noastre au obţinut note foarte bune.

O rodnică activitate au avut profesorii din cadrul catedrei în domeniul participării la simpozioane, sesiuni de referate, proiecte educaţionale, activităţi de voluntariat şi activităţi educative extraşcolare, mai ales cele organizate în săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” (vizite de studiu la unităţi economice, concursul de cultură generală interclase, activităţi în ateliere de creaţie, vizitarea unor expoziţii, participarea la drumeţii etc.).

Doamna profesor Duţa Sburlan este coordonator local CREE, este membru în Consiliul Consultativ al profesorilor de socio-umane din cadrul I.S.J. Bacău, este formator naţional în educaţie economică pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, a organizat şi coordonat concursul de afişe „Economia văzută de mine” (aprilie 2014) şi a înfiinţat cercul „Economistul”, pentru pregătirea elevilor în vederea participării la concursurile şcolare de profil, cerc care a funcţionat din octombrie 2013 până în iunie 2014. De asemenea, doamna profesor a desfăşurat activităţi de voluntariat la Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din satul Hârja, comuna Oituz şi Centrul de servicii sociale „Alexandra” din Oneşti.

Domnul profesor Valerian-Sorin Lungu este implicat în clubul de DEBATE, club organizat în colaborare cu Asociaţia de Tineret Onestin, a depus coroane de flori de Ziua Naţională la Monumentul Eroilor, a activat în diferite Comisii constituite la nivelul şcolii, a implicat elevi în activităţile desfăşurate de clubul „Refugiul” şi s-a ocupat de derularea proiectului „Tinerii dezbat”, proiect coordonat de ARDOR, MEN şi ANST.

Domnul profesor Constantin-Cornel Jupenschi, în calitate de consilier educativ al Colegiului, s-a implicat în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi extraşcolare, cum ar fi: spectacolul concurs „Miss & Mister Boboc Grigore Moisil 2013” (Casa de Cultură a Sindicatelor din Oneşti, 8 noiembrie 2013), spectacolul de Crăciun „Crăiasa zăpezii” (sala de sport a Colegiului, 20 decembrie 2013), depunerea de coroane la Monumentul Eroilor (de Ziua naţională a României – 1 decembrie 2013 și Ziua Eroilor – 29 mai 2014), diverse activităţi de voluntariat cu elevii Centrului de Tineret și Voluntariat „Sfânta Filofteia”, centru care funcţionează în cadrul liceului (este unul dintre coordonatorii proiectelor: „Sunt alături de semenul meu” şi „Vreau să fiu voluntar!”). Activităţile de voluntariat s-au desfăşurat în colaborare cu Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din satul Hârja, comuna Oituz (30 noiembrie 2013 şi 8 martie 2014) şi Centrul de servicii sociale „Alexandra” din Oneşti (30 mai 2014). Tot el a însoţit lotul olimpic judeţean la faza naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă desfăşurată la Slatina între 7-11 aprilie 2014 şi a publicat câteva articole în Harisma, revistă de pedagogie, cultură şi spiritualitate creştină a profesorilor de religie din judeţul Bacău. În anul şcolar 2013-2014, domnul profesor Constantin – Cornel Jupenschi a fost membru în Consiliul Consultativ al profesorilor de religie din cadrul I.S.J. Bacău şi a coordonat activitatea Cercului metodic al profesorilor de religie din zona Tg. Ocna.

Doamna profesor Anişoara Gal a participat cu materiale la expoziţia de felicitări „Din suflet de copil” organizată între 1-8 martie 2014, la filiala Cosânzeana a Bibliotecii Municipale din Oneşti. Domnul profesor Cristian Scripcaru a coordonat activităţile desfăşurate în cadrul proiectului internaţional „Voluntarii carităţii” şi cele desfăşurate în cadrul proiectului naţional „Să rămânem împreună!”. Tot el coordonează apariţia revistelor celor două proiecte menţionate, revistele având aceleaşi nume.

O importantă realizare a catedrei de socio-umane şi religie o reprezintă pregătirea materialelor necesare editării celui de-al cincilea număr al revistei anuale Chronos, revistă apărută cu sprijinul Symposion Oneşti – Asociaţia foştilor elevi ai Colegiului Naţional „Grigore Moisil”. În paginile acestei reviste, atât elevii şcolii, cât şi profesorii din cadrul catedrei vor publica interesante materiale de specialitate destinate celor iubitori de ADEVĂR, BINE şi FRUMOS. De adunarea, aşezarea, aranjarea şi tipărirea materialelor s-a ocupat şeful de catedră.

SOCIO - UMANE 2017

RELIGIE 2017

SOCIO - UMANE 2016

RELIGIE 2016

SOCIO - UMANE 2014

RELIGIE 2014