2.5 C
Onești
decembrie 7, 2024
NOUTĂȚI & COMUNICATE

Mai 2017 Laboratorul profesorilor la Onesti

 Laboratorul Erasmus+ pentru profesori

 În perioada 15 – 19 mai 2017, Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești a primit vizita partenerilor de proiect și a fost gazdă pentru laboratorul profesorilor (3rd Training Activities for Teachers). Programul de lucru în România a cuprins atât activități formative în sala de training, desfășurate în spatiul multifuncțional al Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din localitate, cât și două excursii tematice pentru vizitele de studiu în teren, la Brașov, Borzești, Bogdana și Mărășești.

Cu ocazia vizitei la Borzesti, în a treia zi de lucru, elevii „moisiliști” au pregătit o punere în scenă, în limba engleză, a legendei Stejarului din Borzești.

In timpul atelierelor de lucru desfășurate la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, participanții s-au bucurat de o scurtă vizită și prezența în mijlocul loc a primarului municipiului, ing. Nicolae Gnatiuc, și a directorului Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, d-l Ionuț Tenie, care au dorit să-i întâlnească și să le transmită salutul lor amical de bun venit la Onești și de succes deplin în activitățile proiectului.

Primul eveniment de diseminare a activităților proiectului în comunitate a avut loc în seara zilei de 16 mai 2017 și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Onești și Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”. Alături de invitații din străinătate, au mai participat elevi, părinți, cadre didactice și reprezentanți ai mass-media. Membrii echipei de proiect (prof. Mariana Bereczki, prof. Virginia-Smărăndița Brăescu, prof. dr. Gabriela Gîrmacea și prof. Magdalena-Maria Velicu) au deschis evenimentul cu mesaje de bun venit adresate în limbile moderne ale proiectului (engleză, franceză, italiană și spaniolă), iar elevii implicați în proiect au pregătit un frumos moment artistic la saxofon și o mini scenetă pentru a promova cuvintele cheie ale proiectului, care definesc valorile Uniunii Europene: pace, democrație, libertate, dialog, egalitate, solidaritate și secularism.

Reprezentanții tuturor instituțiilor partenere au organizat o expoziție cu panouri promoționale pentru a-și promova identitatea și activitățile specifice în context național și european. Edoardo Archi de la European University Institute a prezentat primul produs promoțional al proiectului, iar dr. Giuseppe de Michelli, directorul Operei di Santa Croce din Florenta, a facut o expunere mai amplă referitoare la importanța istorică, artistică și culturală a acestui complex muzeal ce adăpostește capodoperele marilor artiști ai Renașterii și care păstrează memoria profundă a Europei prin valorile rǎspândite de franciscani în țările europene, dar și prin alte valori cum ar fi creșterea economicǎ bazatǎ pe solidaritate, dialog si egalitatea de șanse.

De asemenea, profesorii de la toate școlile partenere în proiect au luat cuvântul pentru a transmite mesajul lor referitor la implicarea în proiectul ERASMUS+ și importanța Uniunii Europene. Pentru toți partenerii proiectului, laboratorul didactic din România a reprezentat o experiență reușită și deosebită de învățare, atât pentru calitatea activităților desfășurate, cât și pentru căldura umană și relațiile profunde de prietenie pe care le-au creat la Onești.

Prezentarea proiectului și a partenerilor în comunitatea oneșteană

https://www.youtube.com/watch?v=1Tm4ddetvaE

Comunicat de presă

http://www.onestiexpres.ro/rezultatele-de-succes-ale-laboratorului-de-cercetare-didactica-de-la-onesti.html